Hij vindt wel heel veel vrouwen ‘leuk’ op Instagram

Relatieperikelen en social media: een combinatie die soms voor de nodige kopzorgen zorgt. Dus, laten we het hebben over die brandende vraag: moet je in de stress schieten als je partner op Instagram hartjes uitdeelt aan knappe koppies? Een beetje jaloezie is zo menselijk als wat, maar laat het de pret niet drukken. Hier wat advies om met dit soort situaties om te gaan zonder dat het uit de hand loopt.

Allereerst, kom op, we zijn allemaal mensen. Het is doodnormaal dat iemand mensen volgt die hij of zij leuk of mooi vindt, of je nu in een relatie zit of niet. Dit kan gaan om celebs, influencers, of zelfs die oude bekende. Waar het om draait, is dat dit geen zaadje van wantrouwen plant tussen jou en je partner. Onthoud: Instagram is vaak een highlight reel, niet het echte leven.

Dan, communicatie is key! Als je merkt dat je partner wel erg enthousiast is in het liken en reageren op foto’s van aantrekkelijke mensen, kaart het aan. Doe dit op een relaxte manier, leg uit waarom je er een beetje ongemakkelijk van wordt en luister ook naar zijn of haar kant van het verhaal. Begrip en respect voor elkaars gevoelens zijn goud waard.

En tot slot, liefde = vertrouwen. Je kunt je partner niet in een gouden kooitje stoppen. Merk je dat je obsessief zijn of haar online moves volgt? Vraag jezelf dan af of dit je relatie versterkt of juist afstand creëert. Geef elkaar de ruimte, maar blijf wel eerlijk en open naar elkaar.

Kort samengevat:

  • Social media-gedrag is niet altijd een teken aan de wand.
  • Open en eerlijk communiceren lost een hoop op.
  • Vertrouwen en respect zijn het fundament van een sterke relatie.